Apple Cup + MR teriérů - 13. 09. 2015 Mladá Boleslav

14.09.2015 22:42

Jet či nejet, to bylo velké dilema. Nakonec jsme jeli a nelitovali.

Dlouho to vypadalo, že mistrovství teriérů letos v Mladé Boleslavi vůbec nebude. Takřka na poslední chvíli se toho ujal nový pořadatelský tým Nučické smečky a vše proběhlo na tradičním místě v tradičním termínu, tedy druhou zářijovou neděli v areálu Interdog Bohemia. Na stejný víkend jsme měli v dlouhodobém plánu Kácovský tuplák 2, kde jsem měla i pomáhat. Bohužel Víťa je zrovna po operaci kolene a bez hlídače se pomáhat fakt nedá. Dvoje závody v jednom víkendu zatím logisticky moc nezvládáme a tak jsem se musela rozhodnout, kam si pojedeme zaběhat. Nakonec to vyhrál Apple Cup, kam jel Alfík obhajovat loňské vítězství. 

Na programu byla i kategorie A0, ale pořadatelé to udělali parádně. Oddělená prezence a my si tak mohli přijet v klídku na devátou. Organizačně vše klapalo, sluníčko svítilo a pořadatelé šířili celý den dobrou náladu. S žádnými velkými výsledky jsem nepočítala, od posledních závodů v Třešti jsme vůbec netrénovali, ale parkury Alice Boháčové nám překvapivě sedly a tak se stalo něco zcela neočekávaného. Alfík doběhl všechny své běhy a ulovil třikrát 1. místo. Oba otevřené běhy zvládl čistě a zaslouženě vyhrál součet Apple cupu i MR teriérů, jupi jupi jou.

Dorka vše jistila z druhého místa i když její výkon nebyl tak přesvědčivý. Ranní agility čistě a 2. místo za Alfíkem. Ve zkoušce skočila zónu na kladině, takže byla sbalena a odnesena z parkuruJumping jedna tyčka a netrefený náběh do slalomu. Oba součtové běhy ovšem dokončili jen další 2 týmy a byli na tom hůř než Dorka. V součtu MR teriérů jsme na bedně stáli osamoceni. Domů jsem přivezla krásné trofeje a spoustu pamlsků.

Adámek byl samozřejmě s námi a musím ho pochválit. Celý den byl hrozně hodný. Všechno zvědavě okukoval a celkem dost spal. Díky patří  všem hlídacím tetičkám, které zaskočily u kočáru když bylo potřeba. Nejhorší část dne tak byla cesta domů, kdy Áďoš prostě odmítl v autě usnout a celou cestu řval. Netušil, že já toho vydržím hodně a dokud se dítě brekem nedusí, nezastavuji!