Apple cup + MR teriérů - 02. 09. 2017 Mladá Boleslav

20.09.2017 15:50
Snad nás letos sluníčko ještě trochu zahřeje, ale léto je definitivně pryč, foxíci už lezou pod peřinu.  Prázdniny jsme si maximálně užili. Spousta známek v turistickém deníčku a hromada zážitků. Na agility jsme tak trochu kašlali, ale v září to zase rozjedeme.
 
Začali jsme hned 02. 09. 2017 v Mladé Boleslavi, kde se každoročně koná MR teriérů. Natrénováno jsme teda rozhodně neměli, ale parkury Alice Boháčové nám vysloveně sedly. Dorka běhala celkem svižně, ale dost jí to padalo, a tak na žádné cenné umístění nedosáhla. Alfík zabojoval lépe. Parádně nám vyšel jumping. Druhé místo za loňskou mistryní ČR a několikavteřinový náskok na ostatní teriéry. Přidal i čistou zkoušku, samozřejmě jen proto, že už ji šampión nepotřebuje. Závěrečný open úplně nevyšel, nedodělal slalom. Ostatní teriéři ale chybovali všichni a tak jsme s napětím čekali na součty časů. Alfíkův náskok z jumpingu nás nakonec zachránil a i s opravovaným slalomem to stačilo na první místo. Je to můj mistr teriér. Asi ho do těch veteránů ještě nepošlu. 
 
A jak se má Adámek?  Ve 2,5 letech má 12,5 kg, 90 cm a 18 zubů. Krásně mluví. Dokáže už odvyprávět krátký příběh a celý den mě bombarduje otázkama. Co je to, kdo je to, a PROČ. Sám má na všechno zaručenou odpověď a dost se u jeho proslovů nasmějeme. K nejoblíbenějším činnostem stále patří bouchání a mlácení čímkoli do čehokoli a přidává se střílení. Zatím jenom lukem a trojzubcem, ale už se těším až nastoupí samopal. Ra ta ta ta ta. 
 
 

Foto: Klára Tajovská