Bordovice, Všetice, Heroutice

16.11.2016 15:38

Zase to beru trojskokem. Pobyt na Severní Moravě jsem si 08.10. 2016 zpestřila výjezdem na trojzkoušky. Kvůli podmáčenému hřišti se místo v Bordovicích nakonec konaly v Životicích u Nového Jičína, ale pár kilometrů navíc ani nevadilo. Horší to už bylo s organizací. Při asi šedesáti startujících za všechny kategorie, čekali trojkaři na svůj start dvě hodiny a končilo se skoro za tmy. Parkury Michaely Bařinkové byly takové zvláštní, ale běhatelné. Složení zkoušky byl Alf opravdu blízko, ale bohužel se nezadařilo a vezli jsme jen jedno druhé místo za běh s netrefeným náběhem do slalomu. 

05.11.2016 odstartovalo už čtvrté kolo zimního poháru ve Všeticích. Je to už tradice. Já v roli pomocníka a běhá jen Dorka. Tentokrát jsme byli dortu asi nejblíže. Na tratích Slávky Podmolové se nám běhalo báječně. Jeden jump se nám povedl čistě, bohužel schází rychlost a tak z toho byla jen brambora a kokarda na památku.

V něděli 13.11. 2016 měl Alfík v Herouticích další tři šance na složení zkoušky. V roli rozhodčí jsme si vyzkoušeli Vlaďku Čištínovou, pro kterou to byla premiéra. Parkury se mi moc líbily. Ve srovnání s tím, co jsme absolvovali v poslední době, bych řekla spíš lehčí. S Alfíkem jsme si tentokrát vůbec nerozuměli a dělal nezvykle hodně chyb. Chvílema to vypadalo, že blbě viděl. Možná mu vadilo šero v hale a stíny, letos jsme za umělého osvětlení ještě neběhali. Dokončili jsme jen jeden běh, ve kterém spadla jedna tyčka, ale ideální to rozhodně nebylo. Příště nám to snad půjde lépe.