Konec závodní sezóny

09.12.2014 11:04

Tak, kopačky i tenisky jsou vydrhnuté a uklizené pěkně ve skříni. Agi pro letošek věšíme na hřebík a uvidíme, kdy se nám povede příští rok zase vyběhnout. Pro ty, co ještě nevědí, v březnu čekáme nový přírustek do rodiny a štěňátko to tentokrát nebude. Začínám být trošku nemotorná a tak  běhání všeho druhu radši odložím až na jaro. Letošní sezónu jsme zakončili dvěma akcemi.

V neděli 23. 11. 2014  jsme vyrazili do Nučic na Top indoor cup. Parkury stavěla Michaela Glossová. Jak na jejích tratích bývá zvykem, pěkně prohnala psovody na zrádných rovinkách. Dorka ulovila jedno 4. místo s latí ve zkoušce MA3. Alfík zase 4. místo v agility open, s netrefeným náběhem do slalomu. Premiérově jsme si v tomto běhu vyzkoušeli stůl. Oba byli z této překážky dost překvapeni, Alfík to ale zvládl napoprvé, Dorka to neubrzdila. Alf si vyběhal i účast ve finále, kde se ovšem díky mé nepozornosti diskvalifikoval. 

V sobotu 6. 12. 2014 pořádala Jitka ve Všeticích druhé kolo Zimního poháru. Běžely se dva klasické jumpingy a jeden speciální zkrácený. Pro kategorii S, M vládla parkurům Kateřina Lerlová. V prvním běhu se oba foxíci diskli, oba si dali navíc jednu a tu samou překážku č. 12. Druhý běh se povedl lépe, ale zase oba táhli za jeden provaz a na stejném místě si rozbili držku. Náběh do rovného tunelu č.6 a oba to položilo na záda. Naštěstí neutrpěli žádné zranění ani psychickou újmu a já to alespoň krásně stihla k osmičce. Čas ovšem mizerný a Dorka brala s čistým během 6. místo Alf s jednou latí 9. místo. 

Poslední speciální jumping měl pro nás naprosto nerealizovatelný náběh do slalomu. Alfík skončil samozřejmě v tunelu a Dorka se tam zamotala tak, že jsme vyfásli odmítačku a ještě chybu. Dortík tedy zase žádný nebyl, ale běhalo se mi pořád ještě dobře a moc jsme si ty naše poslední závodní běhy užili.

Ani bez agility se nudit samozřejmě nebudeme. Mám spoustu plánů, co trénovat doma na zahradě, máme naplánované nějaké výlety a možná vyrazíme na i trénink coursingu.