11. Vánoční Dárek - 08 12. 2018 Heroutice

10.12.2018 13:52

S agility je to u nás letos velká bída. Tréninky i závody bych spočítala na prstech na rukou a chuť si trošku zaběhat už byla veliká. Příznivá souhra okolností mi dovolila se na poslední chvíli přihlásit na 11. Vánoční dárek v Herouticích. Nečekala jsem zázraky, šlo hlavně o to, trošku se provětrat. Teploty nad nulou, prezence bez vstávání za tmy a malý počet startujících sliboval prima závodní den a rychlý návrat domů. 

Parkury Petra Dostála byly hodně běhavé a závěrečný jumping výsledkovou listinou hodně zamával. Konkurence v kategorii M byla mizerná a tak i průměrné výkony stačily na bednu. Proběhli se oba foxové a problém nám dělaly hlavně zónovky. Nemůžu se ovšem divit, protože jsme je už několik měsíců ani nezahlídli. 

Úvodní agility se neslo v duchu rozcvičky. Alfík to profrčel celkem slušně ovšem zóna na áčku odskočená tak o délku dvou foxteriérů. Už ho nedrtím, má to dědek pro radost. Dorka měla taky tendence hupsnout, ale mého řevu by se zalekl i beskydský medvěd a tak jsme všechny zóny natvrdo pojistily. Stálo nás to čas a nakonec upadla i jedna latěčka. I tak jsme brali 2. a 3. místo. Zkoušku oba foxíci vyhráli. Alfík ve dvojkách a Dorka ve trojkách. Závěrečný jumping byl celkem napínavý, běželo se v obráceném pořadí výsledků agility a hrálo se o celkový součet. Většina startovního pole se diskvalifikovala a jediný doběhnuvší konkurent byl tak pomalý, že i s jeho čistým během jsme si mohli dovolit jednu chybu. Alfík jí nakonec vyrobil, když někde v půlce ukopl laťku. Dorka se zasnažila a dala to čistě, vítězství tak bylo naše. Alfík bral 2. místo

Domů jsme vezli pěknou zásobu pamlsků a čokolád a jablečný závin udělal velkou radost i doma. V mezičase jsme stihli i lesní procházku a domů jsme odjížděli maximálně spokojeni.