33. dvojzkoušky + 1 - 30. 08. 2014 Horní Počernice

01.09.2014 13:24

V sobotu jsem se s oběma foxíky vypravila pokořit trojkové tratě Jitky Marouškové do Horních Počernic. Z původně avizovaných dvojzkoušek byly nakonec trojzkoušky a vzhledem k málopočetné konkurenci to bylo se dvěma psíky celkem náročné. Můžu to ale brát jako trénink na Kácovského tupláka příští týden, kde budu běhat nejspíš ob jednoho psa. Už teď se mi z té představy dělá špatně..... brrr. Ale zpátky do Počernic.....

Prezence byla až v půl páté a program plynul přesně podle plánu. První zkouška se nám moc nepovedla. Alfík nepochopil mnou zamýšlený směr točení a na další skočku tak měl úplně špatný úhel, což skončilo skoro srážkou a odmítnutím na slalomu. Dorka zase ukopla tyčku a chtěla ošulit jeden outík, takže taky chyba a odmítnutí. Druhá zkouška s oběma dis. S Alfíkem jsem chybovala já a Dorka si střihla jeden tunel navíc. Třetí zkouška byla pro nás nejpovedenější, hladký průlet a s Dorkou čístý běh na 1. místě. Alfík v nejrychlejším čase, ale jedna nešťastná latěčka dole a 4. místo.

Všechny tři parkury obsahoaly sekvence, které nešlo vodit jinak než za psem, což foxálové moc nedávají. Tentokrát vše klaplo a Alfík dal bez keců na rearcross dokonce i tunel a to hned dvakrát. V posledním běhu oba předvedli doslova akrobatické odskoky z houpačky. Ač to dle fotek nevypadá (Alfík, Dorka), zónečka u obou byla, akorát pak ze sklopené houpajdy vystřelili oba vzhůru místo vpřed.

Příští víkend trojzkouškové repete v Kácově, zároveň i jako pomocník, snad to udýchám.

Nádherné fotky: Škola psích sportů