44. dvojzkoušky + Kácovský tuplák 1

17.05.2016 16:27

Nějaký čásek jsme zase pobyli na Moravě. Návraty domů bývají krušné. Rozmazlené dítě, spousta restů, přerostlá tráva, hory prádla a všude binec. Pomalu horší než příjezd z dovolené a tentokrát k tomu bylo ještě čerstvě vymalováno. Není tedy divu, že jsem ve skluzu. První květnovou sobotu jsme závodili v Kácově a já ještě nemám report z minulé akce. Tak tedy pěkně popořádku.
V Děčíně vypukly kvalifikační boje a my, flákači bez ambicí, jsme v neděli 24. 4. 2016 vyrazili na trojzkoušky do Horních Počernicích. Po dlouhé, dlouhé době jsem se proběhla na tratích Zdeňka Spolka a bylo to nad očekávání příjemné. Alfíkovi se moc nedařilo. Dokončil jen jednu zkoušku s chybou na kladině, ale za některé pasáže ho musím i pochválit. Dorka projevila více snahy i když její výkony měli sestupnou tendenci a čistě se povedl jen první běh. Ve čtyřčlenném startovním poli jako jediná dokončila všechny tři běhy a zvítězila v součtu.

V sobotu 07. 05. 2016 proběhl už tradiční Kácovský tuplák a my jsme nemohli chybět. Parkury Alice Boháčové se běhaly jako vždy skvěle a důkladně prověřily kondičku psovodů. Do každého běhu se nám bohužel vloudila nějaká ta chybička. Nejúspěšnější jsme byli v závodě dvojic, kde jsme vytvořili čistě teriérské týmy s parťačkou Aničkou a ulivili 2. a 3. místo

A co nového u Adámka? Při chůzi už má ruce dole a občas se pokusí i popoběhnout. Rozebere, rozloží, vysype a rozhází kde co. Složí a uklidí jen málo co, ale pracujeme na tom. Je to náš malý Otesánek a první slovo, které začal používat je HAM. Na kousání už má sedm zubů a další jsou na cestě. Ráno teď často vstávám mnohem čerstvější, Adámek totiž spí většinu nocí v kuse bez probouzení a hlavně bez kojení. Doufám, že už mu to vydrží.