Víkend 7. - 8.5. 2011

09.05.2011 12:52

V sobotu jsme absolvovali naše první účinkování na výstavě. Napoprvé jen oblastní na zámku Kačina u Kutné Hory. V týdnu před výstavou jsem Dorku nechala odborně ostříhat u paní Renaty Schwarcové. Moc jí tímto děkuji za čas, který nám věnovala a za cenné rady. Celý týden jsme se navíc potýkali s falešnou březostí, ale v sobotu byla Dorka v předvádění schopném stavu. Nečekala jsem žádný zázrak, takže výsledek není velké překvapení. Známka VD a posudek: jemně modelovaná hlava, vyznačený stop (což teda netuším co je), těžší ucho, rameno tlačí hrudní končetiny od sebe, dobrý hřbet, správně zaúhlené pánevní končetiny, dobrá srst a barva. Od dalšího vystavování nás pan rozhodčí Tibor Havelka rozhodně neodradil, příště už zkusíme něco většího.

V neděli jsme si jeli spravit chuť do Strojetic na umělou noru. Tam se Dorka předvedla mnohem lépe. Už se jí to asi trochu rozleželo v hlavince a chodí do nory přes vsuk a hlasí u všech kotlů. Další dva termíny nácviku teď ale kvůli agility závodům propásneme, takže další nácvik bude až 21.8., uvidíme jak ji to půjde po takové době.

Odpoledne jsem měli ještě agility trénink, bylo potřeba vyzkoušet nové překážky. Konečně máme kladinu, houpačku a přibyla ještě dálka. Fotky brzo dodám. Foxíci večer poctivě padli a v pondělí budeme mít odpočinkový den, čili toulačka po lese a nějaké to koupáníčko u rybníka.