Fly Factor II. + MR Teriérů - 01. 09. 2018 Ptýrov

05.10.2018 11:54

Tradiční MR Teriérů v Maldé Boleslavi 01.09. 2018 bylo na poslední chvíli zrušeno. Naštěstí se našel nový ochotný pořadatel, který připojil mistrovství k závodům plánovaným ve stejném termínu a tak se "teriéři" stěhovali na Fly Factor do Ptýrova.
Původní formát závodů byl jumping a dvě zkoušky a tak se mistrovství vyhlašovalo za každou výkonnostní kategorii zvlášť jako součet jumpingu a druhé zkoušky. Konkurence nebyla moc velká a stačilo dokončit oba běhy. Počasí vůbec nepřálo a celodenní déšť vykonal své. Parkury Katky Lerlové byly maximálně přizpůsobeny klouzavému a rozbahněnému povrchu a naštěstí se vše obešlo bez nehod. Povrch ani areál bohužel tomu boleslavskému konkurovat nemůžou, organizačně však proběhlo vše na jedničku.
S lepším výsledkem jsem počítala u Dorky, ale pokazila si to skočenou kladinou v posledním běhu a obsadila v součtu 3. místo. Překvapil Alfík, který v jedenácti letech vybojoval čistými běhy 1. místo. Nebylo to ideální, občas někam ustřelil a rychlost už taky není co bývala, ale se skoky problém nemá a nadšený je pořád stejně. Udělal mi radost chlapec.
Cesta domů skončila autem odstaveným na benzince, naštěstí jen pár km od domova. Bylo to snad poprvé, co mě Rumík nechal ve štychu a červeně blikající kontrolky m fakt dost vyděsily.