I. AGILIÁDA

18.10.2011 11:17

15.10.2011 jsme na domovském cvičáku pořádali první neoficiální závody agility. Účast byla povolena jen psům bez VP, takže Alfík byl chudák celé odpoledne zavřený doma a Dorinka si poprvé vyzkoušela závodní atmosféru. Kapacita našeho cvičáku je malá, takže startovka byla hodně omezena, nakonec dorazilo celkem 21 týmů, z toho 11 bylo domácích. Soutěžilo se ve čtyřech disciplínách (paralelní běh, hra, jumping a štafetový běh), Hodnotili se všechny velikostní kategorie dohromady, jen u jumpingu jsme rozdali navíc kokardy prvním třem podle velikostních kategerií. Za umístění v každé soutěži byly přidělovány body a první tři s nejvyšším bodovým ziskem si odvezli poháry. No jak to teda Dorce šlo, myslím, že na poprvé úplně báječně.

V paralelním běhu Dorísek ukořistila 1. místo a nebylo to jen o štěstí na soupeře. V prvních dvou rozbězích dosáhla nejlepšího času ze všech a finále jsme málem projeli, protože se mi zasekla karabina na vodítku (začínalo se totiž s uvázaným psem), naštěstí Dorka zabrala a v posledních metrech jsme soupeře chytili.

V soutěži hra měli hodně navrch rychlí psi s vysílačkama, takže jsme na medailové umístění ani nepomýšleli, Dorka navíc shodila jednu tyčku, ale byla to fakt sranda. 

Jumping jsme pokazili obě, já jsem jí vyrobila jedno odmítnutí, ona zase časovou ztrátu....někomu nejspíš vypadla nějaká mlska, Dorka to zavětřila a neběžela, dokud ji nenašla a neslupla, takže už se těším na oficiálky, až bude za páskou stát někdo s párkem, Dorka je asi jasná.    

Ve štafetovém běhu jsme vytvořili DUO FLEK s Borderkou Jukou, parkur se oběma moc povedl, Dorka se fakt snažila, Juka měla taky zrovna šťastný den a trefila se na všechny překážky ve správném pořadí, takže z toho byl nejlepší čas, ovšem Jukou skočená zóna znamenala 2. místo.

Juka měla svůj opravdu velešťastný den, protože se jí povedl i Jumping, který vyhrála a vyhrála i hru, takže vítěz součtu byl jasný, moc Jučce gratulujeme a hlavně jen tak dále paničko, hlavně neusnout na vařínech. Na druhém místě skončila Honey, Kačka měla opravdu žeň, no a  3. místo brala Dorinka.

Kompletní výsledky ke stažení ZDE