KENNEL CUP - 8.5. 2013 Skochovice

09.05.2013 11:19

Po roce jsme se vrátili na místo činu. Stejné místo, stejný závod, stejné datum a sice 8.5. 2013 KENNEL CUP ve Skochovicích. Počasí vyšlo báječně, žádný velký pařák a přitom skoro celý den krásně svítilo sluníčko. Bohužel taky opalovalo, což jsem krutě podcenila, takže dneska vypadám jak spařená račice.

Běháníčko bylo suprové. Rozhodčí Antonín Grygar a Alice Glöcknerová připravili pěkné a nápadité tratě. Ve spojení s neobvyklou formou soutěží to byl vyjimečně vydařený den.

Náš první běh byla zkouška A2, což byl nominační běh do soutěže chovatelských stanic. Dorka se diskla, umí těsně zatočit i po dálce, což jsem nečekala a následující skočka nám tak vyšla z opačné strany než měla. Stejně pak potvůrka opět skočila kladinu, takže byla lapena a ani jsem nedobíhala. S Alfíkem jsem chtěla doběhnout za každou cenu, takže mé vedení bylo hodně křečovité. Doběhli jsme se skočenou zónou na houpačce. Lépe to ale nikdo nezvládl, takže 1. místo a oba psíci se tím kvalifikovali do finále.

Následoval zamotaný jumping A. Grygara. Motanice to byla hlavně pro psovoda, středové "náměstíčko" vyžadovalo několik otoček na čelo po sobě a to mi moc nejde. Alfík se po delší době opět dostal na startu do totálního tranzu, mě tím rozčílil do běla a byl tím poznamenaný celý běh, který skončil zaslouženou diskvalifikací. Hodný pan rozhodčí nás totiž nedisknul hned na začátku i když mohl, páč nám odstartování trvalo nekonečně dlouho. S Dorkou jsme to zvládly pěkně, ale shodila 2 tyčky. I to stačilo na 7. místo a postup do finále jednotlivců, které se běželo jako paralelní závod. Vypadly jsme ovšem hned v prvním rozběhu. Na čas jsme soupeřku výrazně předběhly, jenže Dorka sundala jednu tyčku. Alespoň jsme to nemusely běžet víckrát, Dorka nemá ráda opakování stejných sekvencí, samovolně pak vymýšlí nejrůznější obměny.

Do soutěže dvojic zůstala Dorinka lichá do počtu. Nechtěla jsem běžet štafetu sama se dvěma psy, takže nastoupil jen Alfík ve dvojici s úžasně bláznivou a super rychlou kelpií Julie Duškové. Parkur nebyl nijak zvlášť obtížný, takže šlo hlavně o to neshodit žádnou laťku a vypracovat všechny zóny, které měl na triku Alfík. A světe div se, podařilo se to a naše dvojice Narychlo získala čistým během 2. místo.  

Závěrečná soutěž bylo agility - finále chovatelských stanic. Parkur Alice Glöcknerové nám vysloveně sednul a s oběma jsem ho plynule dokončila. Alfík bohužel sundal jednu tyčku a Dorka zase poslední element dálky. V součtu chovatelských stanic jsme tak obsadili dělené druhé místo pouhý 1 bodík za vítězkou Beatrice z Ploužnické Stáje. Moc gratuluju, a těšíme se zase příští rok.

A jedno foto od jackspike na závěr, i Alfík umí skočit správně, bohužel je to tak jeden skok z deseti.