Listopadová aktualizace

18.11.2014 13:06

Nějak nemám poslední dobou čas zapisovat novinky, takže jen takové rychlé shrnutí.

Dorka si někde uhnala kašel, takže byla pár dní mimo dění. 01.11. 2014 do Všetic na Zimní pohár 1 tak se mnou cestoval jen Alfík. Závody byly super. Perfektní povrch, krásné ceny, pěkné parkury Lenky Pánkové. Akorát moc natvrdlých psovodů na příliš malém prostoru. Nebudu to nijak zvlášť rozebírat, ale bylo to doslova o nervy moje i Alfovy. Odrazilo se to na vzájemné souhře a koncentraci a na parkurech jsme pak moc nezářili. Pokaždé se vloudila nějaká chybička nebo rovnou disk, ale pár povedených sekvencí mi udělalo i radost. 

Hned o týden později 08.11. 2014 bylo v plánu coursing Mistrovství Moravy na Newport ranči v Dolních Domaslavicích. Z Divišova by to bylo krapet z ruky, udělala jsem si tedy prodloužený víkend u rodičů. Dorka stále v rekonvalescenci, takže se proběhl jen Alf. V konkurenci 5 teriérů vyběhal solidní 3. místo. Počasí bylo celý den příšerné, silný déšť, všude bláto a sychravo. Alfík přesto vypadal, že si to náramně užil. Se mnou už to bylo horší, ale zachránil to místní bar, příjemná společnost známých z agility a doma pak mamčina rajská. Skvělé momentky z akce od  Coursing FousingClub .

V pondělí na státní svátek 17.11. 2014 jsme absolvovali Alfíkův předposlední pokus o pokoření čisté trojkové zkoušky. V Herouticích u Neveklova na tratích Lenky Pánkové jsme k tomu měli rovnou tři pokusy. Áááá světe div se, hned na ten první to klaplo. Putování za A3CH tak máme pro první rok splněno. Když jsem Alfa letos v únoru do těch trojek konečně posunula, ani jsem nedoufala, že by se něco takového mohlo vůbec povést. Letos nás čekají už jen dvoje závody, které si pojedeme užít úplně na pohodu a uvidíme, co přinese další rok.