MČR v agility - 4. - 5.10. 2013 - Sázava

09.10.2013 13:20

S Dorkou máme za sebou první účast na Mistrovství ČR v agility. Premiéra to byla pro nás obě a musím přiznat, že Dorka to zvládla daleko líp než já. Jsem od přírody kliďas a předstartovní nervozita dosud patřila mezi neznámé pocity. Atmosféra mistrovství ale nakonec pohltí asi každého a tak jsem před každým během zažívala velmi stísněné pocity. O žádný výsledek mi nešlo, ale člověk chce přece jen zaběhnout co nejlépe, aby se za předvedený výkon nemusel stydět a přihlížející si nešuškali "ježiš co ti tady dělají". Právě tahle snaha ovšem zafungovala jako stresový faktor a moje vedení bylo hodně křečovité.

Dorka neřešila absolutně nic, neshazovala a jako vždy naprosto přesně reagovala na každý můj pohyb, který byl ovšem hodně nedotažený. Tu jsem stahovala moc, tu zase málo a vznikaly z toho úplně zbytečné chyby a odmítnutí. Z pěti běhů jsme ale tři doběhly, což považuju za úspěch, protože kromě nedělního jumpingu družstev od finské rozhodčí Anne Viitanen, se mi ani jeden parkur nelíbil. Furt samé točení a omotávání kolem bočnic, nejvíc se v tom vyžíval italský rozhodčí Paolo Meroni, který k tomu přidal hodně sporné posuzování hlavně na zónách (jsem přesvedčená, že nám jednu skočenou kladinu taky nemávnul).

V podstatě jsme tam jeli dělat jen křoví. V soutěži družstev se nedařilo vůbec, hned v sobotním jumpingu se diskli rovnou tři členové našeho družstva. V soutěži jednotlivců se nám shodou náhod podařilo dokončit oba běhy a v součtu jsme ulovily pro nás krásné 16. místo. Trestných bodů bychom si ovšem zasloužili daleko více a nejen my.... Standartní časy byly podle mě příliš velkorysé a rozdíl 15 vteřin mezi prvním a posledním za čas nepenalizovaným týmem je prostě moc.

Jinak celou akci hodnotím jako velmi vydařenou. Počasí vyšlo téměř na jedničku a sledování nedělních běhů bylo pro mě nezapomenutelným zážitkem plným adrenalinových situací. Všem umístěným patří velká gratulace, že to zvládli a byli prostě NEJLEPŠÍ !!!!!

Jedinečné okamžiky zachycené fotografy (vše na FB): Jirka Wasserbauer, Arceas, Kristýna Machková