Novinky 2017

31.01.2017 15:34

Nestíhám, nestíhám, nestíhám..... momentálně tak moc, že letos nebylo ani PF-ko.

Většinu Vánočních svátků jsme strávili na Moravě a zůstali až do Silvestra. Nový rok jsem zahájila nechtěným pobytem v nemocnici. Po mém urputném protestování mě naštěstí hned pustili.

Následoval přejezd domů na třetí díl Zimního poháru ve Všeticích. V sobotu 7.1. 2017 jsem tedy s Dorkou vyrazila do extra mrazivého dne. Parkury Alice Boháčové nás pěkně zahřály a dalo se to přežít i za pořadatelským stolem. Výkony na parkuru spíš nic než moc, ale není se čemu divit, už několik týdnů jsme zcela bez tréninku. 

A protože doma máme "málo" sněhu zajeli jsme si na víkend do Liberce. Tam celý víkend chumelilo a tak jsme se věnovali spíše vnitřním aktivitám - aquapark, IQ park, lunapark a tak. Navštívili jsme jen libereckou ZOO, rozhlednu na Liberecké výšině a Ještěd. 

Hned následující víkend měl Alfík další možnost splnit si poslední potřebnou zkoušku na šampióna. V pátek 20.1.2017 jsme cestovali do Řitky. V Řitce před třemi roky to začalo první splněnou. V Řitce to mohlo symbolicky i skončit. Zázraky se bohužel nedějí, ale bylo to blízko. První běh krásně ovladatelný psík a chyba na kladině. Brzdil, brzdil až z toho sletěl. Ve druhém běhu jsme to už nezachránili. 

Pak zase přejezd na Moravu a návštěvy u babiček. Ve Sviadnově pod Štandlem zrovna byly 28.1.2017 dvojzkoušky a tak měl Alfík poslední možnost toho šampióna ulovit. Už dlouho se mi s ním neběhalo tak skvělě. Dva měsíce úplně bez tréninku a krásně vnímal, nevcucnul ho žádný nastražený tunel a dokonce i zóny byly. Na šampióna prý ale kašle a tak se v prvním běhu netrefil do slalomu a ve druhém ukopl dálku. Díky chybám jsme brali dvakrát 2. místo, ale obě tratě Jiřiny Máčkové nikdo nezvládl lépe  a tak jsme brali 1. místo v součtu. Škoda, jeden rok nám tak propadá, ale budeme to zkoušet dál.

A jak se má Adámek? O tom zase příště.