O liščí ohon - 2. MR foxteriérů - 1.6. 2014 Zbraslav u Brna

02.06.2014 10:28

Mistrovství foxteriérů v agility letos pokračovalo i druhým ročníkem opět ve Zbraslavi u Brna. Akce byla spojena s klubovou výstavou. V sobotu se soutěžilo v kruhu a v neděli na parkuru. 

My jsme vystavování samozřejmě vynechali a vyrazili v sobotu radši s Dogama na dlouho plánovaný výlet na Špulku. Počasí vyšlo parádně a třináctikilometrovou trasu jsme si báječně užili. Výstup na rozhlednu ovšem není pro poseroutky. Je to pořádná výška a celé schodiště je průhledné..... Výhled ale rozhodně stojí za to. Pár fotek z výpravy ZDE.

Nedělní závody měly trošku netradiční program. Dvě zkoušky, jumping open a agility jen pro foxe. Celkem mi to vyhovovalo, protože trojky běhaly až poslední a mohli jsme strávit poklidné dopoledne doma. Alfíčkovi skončila nemocenská teprve před deseti dny a kvůli deštivému počasí jsme toho moc potrénovat nestihli. Větší naděje jsem tak vkládala do Dorky, překvapili ale oba.

Dorka spíš nemile. Rozhodla se, že závody jsou kabaretní vystoupení a nejlepším kouskem je zakousnout se do psovoda. Jeden běh jsme kvůli tomu ani nedokončily, v dalším jsem ji musela celkem nevybíravě seřvat. Přesto se nám podařilo ulovit jednu čistou zkoušku na 3. místě a závěrečné agility jen pro foxíky už bylo taky docela soustředěné, ale zase ukopla element na zdi. V celkovém součtu si vysloužila 5. místo.

S Alfíkem jsem čekala rozlítaného nevnímajícího foxodlaka, ale pejsek krásně reagoval. Bylo vidět, že tréninky nám chybí, a nejsme moc sehraní. Občas nepochopil mé navádění a točil na opačnou stranu. Většinou se to podařilo zachránit, takže kromě časové ztráty z toho žádná penalizace nebyla. První zkouška disk. Ve druhé zkoušce spadla poslední tyčka a pak už nechyboval. Jumping čistě 4. místo a foxí agility čistě 2. místo. Časy nebyly úplně podle našich možností, ale i tak spokojenost obrovská. Celkově to Alfíkovi vyneslo zcela neočekávané 2. místo a stal se tak 1. VICEMISTREM, jupijupijou.