Podblanická Pejskiáda II.

27.05.2012 18:57

Tak a další ročník Podblanické Pejskiády je za námi. Vše se odehrálo 26.5.2012 opět na farmě Blaník v Ostrově u Vlašimi. Na programu byly nejrůznější psí disciplíny. Celou akci doprovázely farmářské trhy, čehož jsem využila k nákupu nejrůznějších regionálních produktů. Všem organizátorům a pomocníkům patří velký dík, myslím, že se vše zvládlo bez větších komplikací.

A jak si vedli foxíci? Ráno jsem s Alfíkem běžela canicross. Od ledna jsme vůbec netrénovali, ale když už jsme tam byli, proč si trochu neprotáhnout tělo, že. Trasa byla tentokrát příšerná, vysoká tráva, kořeny, škarpa na kraji pole.... alespoň cílová rovinka byla super, skoro jak na dostihové dráze. Alfík celou cestu krásně makal a k mému milému překvapení jsme zase nebyli poslední.  9. místo z 12 považuji za velký úspěch. 

Dále jsme se účastnili agility jumpingu. Alfík předvedl nejrychlejší běh, standartně si skopl dvě tyčky, Dorinka čistým během vybojovala 1. místo. Odpoledne jsme se ještě pokusili o chytání piškotů. Alfík postoupil do rozstřelu o třetí místo, ale soupeř byl lepší. Dorinka neměla šanci, moje nepovedené hody byly v podstatě nechytatelné. Aport buřtu byla největší sranda, u většiny startovního pole skončil buřt okamžitě v žaludku, foxíky nevyjímaje. Přístě bude možná lepší vyhlásit soutěž o nejrychleji snědený buřt. Domů jsem dorazila totálně unavená, Dorinka taky hned spokojeně zapadla do pelíšku, jenom Alfík má energie na rozdávání a až do večera otravoval s míčkama.

Fotky: KATKA, ČSOP Vlašim, Bartůšek P.