Podzimní hloubětínské dvojzkoušky - 28. 10. 2014 Praha - Kyje

31.10.2014 10:28

Alfík by potřeboval ulovit do února ještě jednu zkoušku MA3. Vzhledem k tomu, že po Novém roce už běhat nejspíš nebudu, snažím se využít každou příležitost. Proto jsem v úterý na Státní svátek vyrazila do neoblíbených Kyjí. Akce to byla vskutku megalomanská. Dva parkury, dvě rozhodčí, přes dvě stovky startujících a cvičák nacpaný k prasknutí. Hned po jedničkách se vytvořil asi hodinový skluz, ale když už se začalo běhat, odsýpalo to pěkně. Dokonce i ve trojkách se sešla slušná konkurence 17 M závodníků.

S Alfíkem se nedařilo. Měl krásné odložení, vzorně zastavil všechny zóny, neshazoval a pokaždé jsme zkonili něco jiného. V první zkoušce od Alice Boháčové byl pro nás celkem neřešitelný náběh do slalomu, na kterém jsme si i diskli. Druhý parkur Lenky Pánkové mi přišel celkově těžší. Většinu pasáží jsme zvládli na jedničku, ale v jedné jsem byla móóc pomalá a byl z toho zase disk. Nevadí, pár pokusů máme ještě před sebou.

S Dorkou jsme ulovily 6. a 3. místo. Zmiňovaný náběh do slalomu netrefila taky, ale podařilo se ho opravit a jinak už nechybovala. V součtu to stačilo na 3. místo. Ceny byly tentokrát na obyčejné dvojzkoušky velmi štědré. Už na prezenci dostal každý účastník nezvykle bohatý balíček. Jediné negativum pro mě byl stísněný prostor kolem parkuru. S Alfíkem to není úplně jednoduché, když se v těsné blízkosti startu i cíle pohybuje spousta dalších psů. Naštěstí jsme to zvládli bez incidentu, ale za cenu toho, že nedostal odměnu hned po doběhu a z parkuru jsem ho musela odnášet v náručí. Celkově se ale akce moc vydařila a bylo to pěkné rozloučení s letošním běháním na trávě.