Šiškobraní - 27.8. 2011 Třešť

30.08.2011 09:22

Tak jsme konečně zdraví a akční. Tropický týden jsme trávili u rybníka. Dorka konečně přišla plavání na chuť. Je na sebe trošku opatrnější než Alfík a tam kde to nezná, leze do vody hóóódně opratně, ale v ozkoušeném směle provozuje skoky do dálky. Alfík je vodník už dávno, takže jsme si cachtání všichni skvěle užili.

27.8. 2011 jsme vyrazili na závody. Alfík agility neviděl tři týdny, takže jsem nečekala žádné zázraky. Do Třeště ale jezdím ráda, takže jsem to nechtěla odhlašovat a jela si prostě jen tak zaběhat. Alfík ovšem překonal všechny mé nejhorší představy.

Dopoledne se neslo v duchu tropické třicítky. Na Alfíkově elánu to nic nezměnilo, ale mozeček se mu asi trochu zavařil, bo vymýšlel fakt nehorázné kraviny, vrátil se z látkového tunelu, slalom trefoval na 3x a pak ho ani nedodělal o zónách radši ani nemluvě. Každá taková chyba mě naprosto rozhodila, takže zbytek běhu už stál za prd. I tak jsme asi s 20 tr. b. urvali ostudné 1.místo ve zkoušce, protože všichni ostatní se diskli. Odpoledne se zatáhlo a během hodiny se ochladilo na 12 stupňů, pravda běhalo se líp, ale závěrečný slejvák, který v podstatě překazil vyhlašování, mohl chvíli počkat. Záverečné agility dopadlo asi nejlíp, nebýt skočených zón, mohla bych říct povedený běh. Na záver si pořadatelé vymysleli ještě hru. Spočívala v překonání jednoduchého kurzu 10ti překážek a sbírání šišek u každé překážky. Všichni z toho měli hroznou prču, Alfík bohužel shodil jednu tyčku, jinak by to bylo na bednu, ceny byly fakt originální.

Navzdory výsledkům byly závody moc fajn a do Třeště příště zase moc rádi pojedeme. Já jsem se navíc na vlastní kůži přesvědčila, že bez tréninku to s Alfíkem fakt nejde.