Tajný orientační dogtrek - 1. etapa

08.05.2012 09:41

Na první pohled to vypadalo jako prima akce, takže jsem neváhala, poslala přihlášku a 5.5. 2012 vyrazila směr Srbsko u Berouna. Parťáka ve dvojici nám dělala Katka se svojí smečkou a byli jsme rozhodně nejpočetnější tým na startu.

Ze Srbska jsme se přesunuli vlakem do Popovic (mimochodem taky docela zážitek), tam jsme vyfasovali obálky s nápovědami kudy jít a začlo se luštit. Hned na úvod se vyplatily znalosti biologie, v první obálce na nás vykoukl koukol, při pohledu do mapy byl cíl jasný, Koukolova hora. Z prvního stanoviště jsme vyráželi jako první. Na Koukolově hoře, nás čekalo překvapení v podobě zmizelé cedulky, ze které se mělo luštit číslo další obálky k otevření. Museli jsme volat organizátorku a ta nám řekla číslo obálky, tu jsem rozbalily a s hrůzou zjistili, že obsahuje otázky na jakousi naučnou stezku, začli jsme googlit, ale šlo to pomalu. Po chvíli další telefon, prý nám řekla špatné číslo. Ve druhé obálce číhala morzeovka, s tou si poradila Katka a mohli jsme vyrazit k Aksamitové bráně. Trošku jsme se tou falešnou obálkou zdrželi, ale co, dle slov organizátorů o čas prý vůbec nejde, takže jsme se celkem flákali celý zbytek cesty. Další trasa vedla přes Koněpruské jeskyně, lom Kobyla, vesnici Tobolka a osadu Koda zpátky do Srbska. Cíl byl v hospodě u Lva, kde se bez problémů sešli všichni účastníci.

Trasu nebylo moc těžké uhodnout i bez nápověd, zpátky do Srbska nebylo kudy jinudy, takže pro příště bych organizátorům doporučila zvolit obtížnější trať s větším množstvím křižovatek a opravdu tajným cílem, aby to bez dobře rozluštěných nápověd prostě nešlo. Většina týmů nemusela rozbalit žádné pomocné obálky, takže v počtu získaných bodů panovala schoda a nakonec rozhodoval trošku podle dosažený čas. My se flákali opravdu hodně, focení, koupání psů, kochání se kytičkama a pohledy do krajiny, každou chvíli svačina, prostě jsme si užívali voňavý jarní den v krásné krajině. Medailová příčka na nás tedy nezbyla, ale i tak to byla moc prima akce a doufám, že se mi do kalendáře vejdou i další etapy. Fotek je spousta: fotky1, fotky2