Top Indoor Cup

14.11.2011 08:19

V hale na ranči El Paso ve Svojeticích už to dobře známe, povrch je tam perfektní a příležitostí si zaběhat už do konce roku moc není, takže nebylo co rozmýšlet a v sobotu 12.11. 2011 jsme vyrazili závodit na Top Indoor Cup. Parkury stavěl a pískal Antonín Grygar, ve všech se střídaly vysloveně rychlé sekvence s technickými, ale celkově byly takové vyvážené a fakt se mi líbily. Konkurence v M nebyla nijak početná ovšem nadstandartně kvalitní, samí trojkoví psi a všichni rychlíci. Začínalo se zkouškama. V MA2 jsme byly jen dvě, Alfík doběhl jako jediný, takže 1. místo, ale vyjimečně se za výkon nemusíme vůbec stydět. Zkouška se povedla čistě, v jednom místě už měl pan rozhodčí připravenou píšťalku, ale stihla jsem Alfíka uřvat a nasměrovat správně, i s tímto menším výletem jsme se do času vešli, takže duhá splněná do A3. 

Následovalo Agility, Alf opět překvapil, do jednoho tunelu jsem ho sice musela trochu přemlouvat, což nás stálo několik vteřin, ale jinak čistě a 3. místo. Těmito běhy jsme se tedy úspěšně kvalifikovali do finále. Času bylo dost, tak pořadatelé zařadili ještě jumping. Ten se nám sice podařilo zaběhnout plynule, ale Alfík skopl jednu tyčku. 

Ve finále Alfík hned na začátku ukopl dvoják a těsně před cílem jsme naděje pohřbili úplně, když Alf skočil jednu překážku navíc, jinak to byl na naše poměry celkem povedený běh. Vyhrála polská závodnice s pyrenejským ovčákem, běhalo jim to celý den fakt parádně. Jsou to neuvěřitelně rychlí a hlavně ohební psíci, kdyby nevypadali jak vořeši z útulku, možná bych i uvažovala o dalším přírustku................ Ba ne já zůstávám u foxíků, přirostli mi ti raraši k srdci a myslím, že s jiným plemenem už bych se i nudila. Tentokrát máme i nějaké video, doplním co nejdříve.

Parkury Top Indoor Cup Svojetice 2011 - rozhodčí Antonín Grygar

A2 Agility Jumping Finále