Velké Karlovice

19.05.2014 10:36

O nepsích akcích se tady většinou moc nezmiňuji, ale tentokrát si to neodpustím, protože jsme se po delší době podívali na víkend do kraje mého dětství, do Beskyd.

V pátek večer jsme přijeli do Velkých Karlovic, kde jsme měli rezervovanou luxusně zařízenou roubenou chaloupku s vířivkou na terase. Celá akce byla pojata jako rodinný sraz a tak nebylo moc času na pořádnou tůru. Sedělo se spíše u grilu a popíjelo, ale v sobotu jsme dva menší výlety s psíkama přeci jen zvládli. Dopoledne jsme vyrazili na rozhlednu Miloňová. Cestou jsme se pokochali krásnou krajinou, sem tam se objevila nějaká roubenka nebo dřevěná zvonička, radost pohledět. Počasí bohužel moc nepřálo a díky zatažené obloze se žádný výhled nekonal, ale i tak to byla moc příjemná procházka. Navíc jsme cestou zjistili, že zrovna probíhá Letní karlovská padesátka - tradiční turistický pochod a dogtrekking. Na příští rok mám asi zase o jednu akci navíc, tenhle kraj za pořádný průzkum rozhodně stojí, uvidíme. Odpoledne jsme v rychlosti vyběhli ještě jednou na opačnou stranu. Trasa prales Razula - památný buk na Bařince - zpátky zkratkou po sjezdovce Razula.

No a pak už se jen jedlo, pilo a zase jedlo, cachtalo ve vířivce a zase jedlo a pilo..... V neděli dopoledne jsme vyrazili na procházku i s dětma a babičkou, to už jsme moc daleko nedošli. Celý víkend jsme zakončili skvělým obědem v místní restauraci a rozjeli se k našim domovům. Pejsci mají oba velkou pochvalu, speciálně Alfík. Zvládl totiž pobyt i s malými dětmi bez nutnosti izolace. Pod neustálým dohledem být musel, pro tahání za ocásek a podobné nápady, nemá příliš mnoho pochopení a neváhá se ozvat, ale zvládli jsme to bez konfliktů.

Pár fotek.