Víkend 14. - 15.5. 2011

17.05.2011 10:28

Série akčních víkendů pokračuje. V sobotu jsme cestovali na coursing trénink opět do Drahobudic. Tentokrát v početnější sestavě, na svůj první coursing dorazila i Kačka se smečkou a Krystýna s Daisy. Všichni hafani běhali perfektně, dokonce i nováčci. Po organizační stránce zase všechno pěkně fungovalo, organizátoři jsou moc milí a domácí kuchyně jedna báseň. Už se těším zase na příště. Tentokrát je i nějaké video.

Po tréninku jsme s Katkou vyrazili ještě na prochajdu, směr Vavřinec - Zásmuky. Byla to příjemná trasa s možností koupání psů téměř celou cestu (potůček, tůňky, rybníky), takže Alfík a Juka se snad dostatečně vymáchali. Během procházky se podařilo prokázat příznivý vliv coursingu na některé jedince. Juka, Honey a Dorka byly odvolány od srny, která nám přeběhla přímo přes cestu. Dorce návrat trval nejdýl, ale holky se vůbec nedostaly z našeho dohledu, takže dobrý. Největší lovci Alf a Krú byli zrovna na vodítkách, takže na nich test neproběhl. Krú si o chvíli později udělala malý výlet po stopě oné vyplašené srny, když byla neprozřetelně paničkou puštěna z vodítka v domění, že dá přednost cachtání v rybníce, ale vrátila se za pár minut, takže taky dobrý. Zbytek procházky už proběhl v klidu a pohodě.

Neděle se nesla ve znamení agility. Tentokrát v Praze Velké Chuchli, přímo v areálu dostihového závodiště. Alfík se celý den fakt snažil, krásně reagoval, neshazoval a doběhl všechny tři běhy. Kromě zón na kladině a mojí zapomnětlivosti jsme neměli větší problém. Agility jedna chyba 4. místo - zóna na kladině, taky se mu nezdál kruh, který měl všude okolo šíleného prostoru, ale ukočírovali jsme to. Zkoušku se povedlo zaběhnout hezky plynule, ale zase ta zóna na kladině a 2. místo. Závěrečný jumping byl pro mě nejhůře zapamatovatelný běh celého dne, navíc byla soutěž asi na 15 min přerušena kvůli odběhnutí dostihu, takže když jsem nastoupila na start, neměla jsem úplně jasno kudy se běží a po 13. se dostavilo úplné okno. Nakonec jsem to zachránila a bylo z toho jen jedno odmítnutí a časová ztráta, ale moc mě to mrzelo, mohl to být čistý běh a lepší umístění, takhle jen 4. místo. V součtu jsme si o jeden stupínek polepšili, takže jsme si odvezli pohár a výborný koláč za 3. místo.